Pakej Percutian Langkawi

0

Pulau Langkawi adalah pulau yang indah dengan hutan dan pantai di dasar Laut Andaman di pantai barat Semenanjung Malaysia. Pantai yang indah dan karst kapur yang menjulang tinggi mengelilingi Langkawi, adalah yang hampir sama dengan Singapura.

Selain menjadi pulau yang indah, Langkawi berpotensi memberikan pengalaman percutian yang tidak dapat dilupakan. Tetapi bagaimana anda dapat memanfaatkan sepanjang lima hari anda di pulau yang indah ini?

Kami telah menyenaraikan beberapa aktiviti yang terbaik untuk dilakukan di Langkawi untuk memastikan anda mempunyai rancangan sepanjang penginapan anda di Langkawi. Berikut adalah beberapa cadangan kami untuk pencari keseronokan: Bersedia untuk beberapa gambar hebat untuk mengemas kini instagram anda

Kami juga menawarkan pilihan percutian pakej Langkawi yang lain dengan banyak aktiviti yang menyeronokkan untuk anda lakukan dan mempunyai pengalaman yang menggembirakan semasa anda menginap di Langkawi.

 

Table of Contents

Pakej Silver dan Gold Paradise

Pakej Silver Paradise kami (RM216) termasuk bayaran masuk ke pulau buatan menaiki bot. Harga termasuk permainan bola tampar pantai, Aqua Park, aktiviti memancing dari platform, berkayak! Anda juga boleh mengakses restoran dan bar, permainan seperti catur dan dam, serta mendapat satu minuman percuma! Hari yang indah yang penuh dengan kegembiraan, dan keseronokan menanti anda. Sekiranya anda ingin melanjutkan keseronokan, Pas Malam juga disertakan. Pakej mesra Muslim juga ada.

Pakej Gold Paradise (RM319) kami pula adalah pakej luar biasa yang merangkumi beberapa pengalaman seperti jetski, Aqua Park, memancing dari platform,serta akses eksklusif ke kawasan dek premium untuk memaksimumkan keseronokan anda. Pakej ini juga termasuk minuman PERCUMA khas untuk anda dan baucer makanan sebanyak RM20 yang boleh ditebus di OMG Restoran.

Sekiranya anda merancang untuk tinggal lebih lama, kami juga mempunyai beberapa pakej yang sesuai dengan jumlah hari penginapan anda seperti berikut:

Pakej 2 Hari 1 Malam

Pakej Platinum Paradise. Dalam pakej ini, kami memperkenalkan anda kepada dunia yang lebih elegan dan gembira. Dengan RM570, anda akan mendapat akses ke kawasan peribadi kami yang indah, serta hari yang penuh dengan pengembaraan yang luar biasa, termasuk ‘Discover Magical Islands Tour’ kami. Pakej ini juga merangkumi:

Hari Pertama: Jet Ski dan Aqua Park

Sekiranya anda seorang yang mencari sukan air yang menarik di Langkawi maka pakej ini sesuai untuk anda! Jet Ski dan Aqua Park adalah dua sukan air yang paling popular untuk dicuba.

Dengan dua orang setiap unit jet ski, ini adalah peluang terbaik untuk acara romantis juga. Kami menggunakan model Yamaha terbaru sebagai jet ski kami, kerana ia menawarkan pengalaman pengembaraan terbaik dan lebih lancar.

Perkhidmatan ulang-alik bot percuma atau perjalanan pulang percuma ke Paradise 101 disertakan.. Kami juga menawarkan taklimat keselamatan penuh dan ‘Tour Guide’ tersedia sepanjang perjalanan jet ski.

Jemput rakan anda berlumba di Aqua Park untuk aktiviti menarik tambahan yang perlu dilakukan dalam kumpulan besar. Dengan hanya RM42 dan termasuk tiket masuk percuma ke Paradise 101, Aqua Park ini menawarkan pengembaraan tanpa tanda harga yang besar. Kursus rintangan di atas air laut didirikan di Aqua Park, taman tema dengan tiub-tiub pelbagai bentuk.

Dengan akses sepanjang hari ke Paradise 101 dan sentuhan eksklusif yang unik, pakej VIP ini akan membuat anda rindu untuk kembali semula- dan anda, sebagai tetamu Platinum, dengan pulangan tanpa had! Pakej yang anda tidak boleh lepaskan.

 

Hari Kedua: Pantai Langkawi dan Pass ke Paradise 101

Untuk hari yang lebih santai untuk melengkapkan percutian yang luar biasa, kami mencadangkan perjalanan ke pantai. Terdapat sekurang-kurangnya satu pantai yang berdekatan dengan hotel tempat anda menginap.

Ini terutamanya berlaku di kawasan yang lebih terkenal dengan pelancong, seperti Pantai Cenang, kerana destinasi ini terkenal dengan pantainya yang berpasir putih. Ada juga kafe dan restoran di sana termasuk stesen minyak sekiranya anda ingin mengisi minyak untuk kenderaan anda.

Ingin mengembara Langkawi dengan menaiki bot? Cuba lah lawatan bot ‘Discover Magical Islands’ kami. Dalam lawatan bot ini, anda akan dapat menjelajahi Tasik Dayang Bunting dan menemui formasi gua batu kapur yang unik.

Anda boleh juga mendapatkan ‘Evening Pass’ ke Paradise 101 eksklusif untuk menjadikan keseronokan bertahan lebih lama dan juga dapat akses ke Kawasan Dek Peribadi dengan Pemandangan Indah (Berdasarkan tempahan, Tempat adalah Terhad!)

 

Pakej 3 Hari 2 Malam

Hari Pertama: Ikuti Lawatan dan Cari Pasar Malam

Nikmati lawatan untuk melihat persekitaran baru anda yang indah dan juga mengambil gambar yang cantik

Di Naam, kami menawarkan ‘Land Tour’ – lawatan kereta mewah dan pemandu untuk bersiar-siar. Bagi mereka yang lebih suka melakukan aktiviti lain untuk hari berikutnya, ada juga pilihan untuk menempah ‘Land Tour’ setengah hari atau seharian. Sama ada anda memilih untuk melancong setengah hari, atau memulakan lebih awal dan mempunyai waktu untuk melakukannya pada waktu petang, kami mengesyorkan anda mengunjungi pasar malam untuk mencari makanan.

Lokasi yang tepat sering berubah tetapi makanan yang mereka tawarkan merangkumi makanan yang berbeza, dan ia sangat dihargai oleh penduduk tempatan dan pelancong. Semua pilihan ‘Land Tour’ akan termasuk akses ke pulau peribadi kami: Paradise 101, yang menawarkan banyak aktiviti. Ini membolehkan kami memastikan pengalaman anda untuk menjadi keseronokan anda. Sama ada anda lebih suka berehat, minum atau mencuba aktiviti sukan air,

Paradise 101 dapat membantu anda menikmati masa anda di Langkawi. Dengan bot ulang-alik percuma, anda juga tidak perlu risau tentang pengangkutan semasa anda lawati pulau ini.

 

Hari Kedua: Jungle Trekking dan Ziplining

Sekiranya anda seorang pencinta alam, anda pasti akan menyukai trekking hutan dan menjelajahi hutan Langkawi yang lebih indahDari mencari jalan melalui hutan hujan hingga mendaki sisi gunung atau jalan kaki yang dilalui dengan baik, ada jalan yang berbeza untuk memenuhi setiap keperluan.

Pastikan anda menyewa ‘ranger’ tempatan dan berlesen untuk menunjukkan ‘Ziplining’, kerana anda tidak mahu mengambil risiko berbahaya atau anda mungkin menceroboh ruang haiwan.

Bolehkah anda membayangkan diri anda melambung tinggi langit dengan pemandangan Langkawi yang menakjubkan di sekitar anda? Sekiranya demikian, uji lah keberanian anda sambil menempah pengalaman ziplining yang cukup luar biasa!

 

Hari Ketiga: Parasailing dan Mangrove Tour

Selepas hari yang melelahkan dan trekking di hutan, hari ketiga harus menjadi hari yang sangat santai. Kami mencadangkan anda melakukan ‘parasailing’ dan mengikuti lawatan menjelajah hutan bakau.

Sekiranya anda seorang yang mengemari aktiviti yang sensasi, maka and tidak harus melepasi peluang sekali seumur hidup seperti ‘parasailing’. Kapal ‘parasailing’ khas kami mampu mencapai ketinggian hingga 500 kaki di atas permukaan laut.

Kami menggabungkan peralatan berteknologi tinggi untuk pencari pengembaraan dengan pemeriksaan dan standard keselamatan yang komprehensif. Kami menyediakan jaket keselamatan sepanjang aktiviti anda, perkhidmatan bot ulang-alik percuma ke Paradise 101 dan menawarkan tuala sejuk yang disajikan dengan minuman sewaktu kedatangan anda.

Sekiranya anda gemar bertemu hidupan liar dan mengambil bahagian dalam sukan air yang aktif, Langkawi adalah tempat yang sesuai untuk dikunjungi.

Lawatan Mangrove (hutan bakau) dilakukan di seberang Sungai Kilim dan membolehkan pengunjung menerokai Taman Geoforest, sama ada dengan bot atau kayak. Lokasi yang unik adalah rumah bagi pelbagai haiwan yang luar biasa, termasuk monyet berenang dan ular eksotik. Pengalaman yang cukup menarik untuk dicuba!

 

 

Bunyi ombak yang menghempas dan aroma udara air masin akan membantu menyegarkan minda dan badan anda. Bunyi menarik? Jangan tunggu lagi dan tempah segera untuk tawaran hebat dalam lawatan pakej Langkawi. Pengalaman yang tidak dapat dilupakan menanti anda!

Sekiranya anda berkunjung selama beberapa hari, adalah lebih baik untuk mendapatkan Pakej Gold, Silver atau Platinum untuk nilai optimum. Pakej Langkawi adalah salah satu kaedah termudah untuk merancang dan menempah perjalanan ini.

Hubungi kami hari ini untuk mengetahui lebih lanjut mengenai pengembaraan anda yang seterusnya.

 

Related Posts